Alla inlägg den 31 augusti 2014

Av Jennica - 31 augusti 2014 19:00

Det finns många typer av spelberoende. Tyvärr kan ja inte säga att vissa är bra och vissa är dåliga. Ja önskar ja kunde säga det. Men nä, ja har faktiskt inte många bra saker att säga om spelberoende människor. Inte en enda faktiskt. Ja, visst den kanske vinner lite pengar då och då men allt handlar om tur och hur mycket pengar har dem inte slösat bort? Pengar som dem kunnat lägga på sina barn till exempel (om dem har några). Sett flera stycken som försummar sina barn helt och hållet. Barn som får spendera timmar i en affär för att föräldern ska spela och vägrar gå hem. (Vissa utav har dessutom bara sina barn varannan helg!!) Idag såg ja en tös på kanske 4 år, hon fick sitta och titta på när hennes pappa spelade på maskin. När han ombads att gå därifrån eller i alla fall se till att tösen gjorde något annat (barn FÅR inte vistas just där dem maskinerna finns) kom svaret: "va ska ja göra av min dotter då? Ska ja låta henne springa omkring bland okända människor? Hon har full av liv och energi och hade inte suttit still." Ska det vara så en människa tänker? "Var ska hon ta vägen medan ja spelar och ropar mig?" Detta känns så fel! Sätta sina egna behov framför barnen. Han erkände dessutom att han förlorat så mycket pengar på dem att det fått honom att bli kriminell. Då har något verkligen gått snett kan ja tycka.
Jag personen spelar kanske någon gång då och då. Inte ens en gång i månaden (tillsammans me några kollegor) men då gör vi det för spänningens skull. Inget vinna här eller vinna där. Inte Heller något försök till att vinna tillbaka några pengar. För i slutändan kommer du ändå ha förlorat! Tänkt egentligen va spel förstör för vissa människor. Människor som har helt olika tankar än dem ja har. Mina tankar är inte alltid de bästa men i detta fallet tycker jag alla fall inte det är något fel på dem!

nu ska ja försöka roa mig med något under tiden mannen ligger på ena sidan av soffan o sover, hunden på andra (den ena fiser och den andra sparkas) och barnen har åkt hem till mamma. Dessutom åker även Spiken hem idag. Va ska man göra? Va ska man göra?

Ovido - Quiz & Flashcards